Українську Мотор Січ звинувачують у постачанні двигунів російським військовим

Президент асоціації Союз авіаційного двигунобудування (АССАД) Віктор Чуйко заявив, що авіадвигунобудівники Росії та України продовжують планові коопераційні поставки на підприємства двох країн.

Про це повідомляє Обозрєватєль.

"Поки всі поковки, штампування, агрегати авіадвигунів у рамках коопераційних поставок в нормальному режимі надходять з Росії в Україну і з України в Росію. Також нормально функціонує і система фінансових розрахунків", - сказав Чуйко.

Він нагадав, що, згідно з указом Президента України Петра Порошенка, продукція військового призначення до Росії не повинна поставлятися.

"В даний час запорізьке підприємство" Мотор Січ "постачає в повному обсязі авіадвигуни для вертольотів цивільного призначення і для військових вертольотів, які виготовляються по лінії експорту", - сказав Чуйко.

За його словами, були певні проблеми з оплатою сторонами одне одному послуг із проектним і наукових робіт, але і це питання зараз вирішене.

"Минулого місяця Національний банк України заборонив фінансування послуг, які не пов'язані з постачанням конкретних товарів, але на початку поточного місяця ця заборона була уточнена - дозволили оплату послуг на суму не більше 40 тис. Євро і платежі пішли", - сказав Чуйко.

Він зазначив, що обсяги співпраці між Росією і Україною у сфері авіаційного двигунобудування в цьому році будуть не нижчі торішніх.

"У цілому тенденція в порівнянні з минулим роком позитивна. Ростуть як кількісні показники виробництва авіадвигунів, так і обсяги їх продажів", - сказав Чуйко.

Нагадаємо, The Washington Post 19 серпня опублікувала статтю, в якій сказано, що, не зважаючи на військовий конфлікт на сході України, українські заводи продовжують відвантажувати до Росії запчастини для літаків, вертольотів і ракет.

скандал україна росія бізнес війна

Знак гривні
Знак гривні