Яу Порошенко переконував депутатів проголосувала за особливий статус Донбасу

Це дослідили репортери "Інсайдера" у статті "Порошенко умилоствивив Путіна".

Кореспонденти опитали депутатів після голосування. Зокрема один з депутатів фракції "Суверенна європейска Україна" на умовах ананоімності розповів: "На нас йде неабияка тиск. Депутати і так ходять на допити в СБУ і прокуратуру у зв'язку з незаконним голосуванням по" диктаторським законам "16 січня цього року. Хоча тоді насправді проголосувало 100 осіб, а ще 35 потім поставили підписи. Президент прозоро натякнув, що буде ще гірше "

На час голосування в залі навіть відключили електронне табло. Це змусило деяких депутатів сумніватися в тому, що документи дійсно підтримала більшість їхніх колег.

Депутати також озповіли журналісту, що за їхньою інформацією 26 серпня українська армія масово тікала, а від доброволчі батальйони суттєво втратили склад.

Окреме питання, яким в останні дні займалися на Банковій - межі території, на яку поширюватиметься дія законів. За словами одного з учасників зустрічі з президентом, за домовленістю з Путіним межами районів Донбасу зі спеціальним статусом повинна була стати територія, яку сепаратисти контролювали станом на 5 вересня нинішнього року.

Позафракційний нардеп, який з зими підтримував Порошенко, в неофіційній розмові з журналістом міркував: "Як тільки почався Майдан, я сказав, що Януковичу кінець. Після сьогоднішнього голосування, я переконаний, що тепер кінець Порошенко. І настане він не пізніше весни наступного року".

Це, безумовно, думка окремо взятого депутата, але, як мінімум, президент непублічністю дій втратив довіру частини суспільства, і дав відмінний привід для критики багатьом політичним силам, які побудують на цьому свою виборчу кампанію, - вважають журналісти.

донеччина скандал порошенко Рада путін луганщина демократія

Знак гривні
Знак гривні