Австралія: Росії - санкції, Україні - посольство

Австралія припиняє продаж урану Росії "до подальшого повідомлення". Про це оголосив прем'єр-міністр країни Тоні Абботт. Він також також оголосив, що уряд Австралії прийняв рішення відкрити посольство в Києві. До цього Україною опікувалося посольство Австралії в Польщі.

"Мені приємно, що незабаром наш прапор майорітиме поряд з українським, що символізує нашу підтримку в ці важкі часи", - сказав прем'єр, додавши, що його уряд також розглядає питання про надання Україні в короткостроковій перспективі військової допомоги "несмертельною зброєю" .

Австралія має намір використати саміт НАТО в Уельсі, який пройде на 4-5 вересня, аби отримати згоду країн "двадцятки" на блокування участі президента РФ Володимира Путіна в майбутній зустрічі G20 в Брісбені в листопаді.

Крім цього, уряд Австралії 1 вересня розширив санкції проти Росії в сфері оборони, фінансів і нафтогазової промисловості. Ці заходи передбачають заборону на експорт до Росії озброєнь, обладнання для нафтогазової сфери, обмеження доступу державних банків РФ на австралійський ринок капіталу, заборону на інвестиції в Крим чи на торгівлю з республікою.

дипломатія україна росія

Знак гривні
Знак гривні