Комунальники Кличка не повинні чіпати Інститутську

Алкооборона і артефакти пам'яті – це різні речі! Можна зрозуміти тих, хто закликає прибрати "алкосотню" з Майдану. Але категорично не можна зрозуміти Кличка, чиї комунальні служби зачищають Інститутську, пише відомий активіст і депутат Київради Ігор Луценко

Я вже неодноразово писав (тут і тут), як ми маємо діяти з Майданом і чому.

Алкооборона і артефакти пам'яті – це різні речі!

По-перше, Інститутська – це місце злочину (за який ще нікого не покарали). Триває слідство. Спеціалісти-слідчі потребують це місце для слідчих експериментів та інших дій.

По-друге, це – майбутній музей. Нагадаю, під егідою Мінкульту працює спеціальна комісія,котра визначає, що мусить бути музеєфіковано.

По-третє, Інститутська – це місце для меморіалу Небесній сотні. Вона має лишатися пішохідною за будь-яких обставин. Це, зокрема, категорична позиція громадського об'єднання, котре представляє родичів загиблих Небесної сотні. Демонтаж барикад по суті може стати відновленням руху автомобілів там.

Врешті, справа Інститутською не закінчується.

Замість того, щоб допомагати заповнювати простір Майдану музейним, культурним, громадським життям і таким чином витісняти звідти маргінальні елементи (лишаючи здорові) – влада влаштовує силові зачистки і провокує ганебні бійки.

Рецепт – відкритий, навіть урочистий діалог з тими, у кого є мандат легітимності від Майдану. Таких структур лишилося достатньо, починаючи з ВО "Майдан", і закінчуючи численними і цілком притомними спільнотами, з котрими можна (було б) домовитися про подальший розвиток Майдану. Сотні і тисячі людей готові долучитися, щоб очистити Майдан ментально. Вони в цьому зацікавлені.

Майдан має стати взірцемвисоких відносин влади і громади. Діалог і тільки діалог.

Алкооборона і артефакти пам'яті – це різні речі!

PS

Якщо б я розганяв алконавтів, то почав би не з них. Почав би з ліквідації незаконних МАФів-ригайлівок, котрі там ледь не десятками вже незаконно поставили.

Але ригалівки на Майдані, схоже, вічні і усіх влаштовують.

память майдан київ кличко

Знак гривні
Знак гривні