Оболонь і Троєщина можуть лишитись без гарячої води мінімум до вересня: економія, як у 90-х

Мешканцям Оболоні та Троєщини доведеться жити без гарячої води мінімум до 1 вересня.

Про це повідомляє сайт Громада Оболонь.

"У "Київенерго" мені повідомили, що гарячої води на Оболоні не буде мінімум до 1 вересня, бо підприємство економить газ", – обурилася мешканка Оболоні Любов Скринська, яка зателефонувала за телефонним номером 15-51.

Жінка додала, що при цьому половина Києва має гарячу воду.

"У половині Києва вода є, а у нас та на Троєщині відсутня. Якщо вже економити, то у всьому місті, а не вибірково", - додала Скринська.

Як відомо, 19 липня "Київенерго" повідомила, що найближчим часом температура гарячого водопостачання у столиці буде знижена, оскільки 14 липня ПАТ "Київгаз" обмежила газопостачання ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 та котелень "Київенерго".

Як відомо, "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати борги за спожите паливо.

З 23 червня у заручниках ситуації залишаються 754 будинки Києва. Їм "Київенерго" відключила гарячу воду через борги ЖЕКів. Мовляв, через великі борги ЖЕКів "Київенерго" не може розрахуватися зі своїми боргами.

При цьому вирішення цієї проблеми "Київенерго" переклала на плечі сумлінних платників за компослуги.

24 червня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв покласти край ганебному відключенню води влітку.

Однак згдом попередив киян, що осінній період у столиці буде непростий: доведеться економити, як природний газ, так і електроенергію.

За час відсутності у киян гарячої води столичним жителям нараховують більшу плату за газ. Це пояснюють тим, що люди нібито газом гріють воду.

Як відомо, за даними Київської адміністрації, кияни у повному обсязі сплачують за комунальні послуги.

Варто також відзначити, що традиційно воду у столиці недогрівають до норми, мінімум на десяток градусів.

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%.

ПАТ "Київенерго" з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова. ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в "Київенерго" до 71,89%; НАК "Енергетична компанія України" належить 25% +1 акція компанії.

комуналка жкг київ

Знак гривні
Знак гривні