Тимчук: або очільники держави безвольні, або керівники АТО повні ламери

Публікуємо заяву "Інформаційного спротиву" повністю: З незрозумілих причин, де- факто згорнувши активну фазу антитерористичної операції до її завершення , її керівництво не вжило заходів , достатніх для повного блокування Слов'янська (не дивлячись на те, що офіційно заявило про це).

Підтвердженням цьому є безперешкодне прибуття на минулих вихідних у Слов'янськ представників керівництва так званої «Донецької народної республіки», «дружній візит» 15 озброєних бойовиків на Новокраматорський машинобудівний завод з метою захоплення інженерних машин розгородження і безперешкодний відхід диверсійної групи звідти. Окрема історія - захоплення заручників від місії спостерігачів ОБСЄ в нібито ізольованому районі та доставка з Горлівки в Слов'янськ трьох захоплених співробітників Альфи .
Усіх цих деморалізуючих моментів можна було уникнути, якби місто дійсно блокований.
Більше того: не дивлячись на надзвичайно резонансні акції, що проводяться екстремістами в зоні АТО, деякі представники керівництва операції вже кілька днів перебувають поза зоною її проведення.

Але найголовніше: підрозділам силових структур, задіяним в ході АТО, не поставлені чіткі накази по завершенню вже розпочатих було дій з нейтралізації груп екстремістів. Тоді як до виконання таких завдань особовий склад повністю готовий. Навпаки: у разі досягнення тактичних успіхів, замість їх закріплення , з незрозумілих причин незмінно слідує наказ на відведення сил.

Відзначається абсолютно незадовільний рівень координації дій різних силових структур , що беруть участь в АТО - не дивлячись на те , що представники керівництва всіх силовиків представлені в штабі АТО.

Висновки

У цих умовах різні звинувачення у недостатній ефективності на адресу рядових «силовиків» , ми впевнені , відволікають увагу від головної проблеми - відсутності політичної волі вищого військово-політичного керівництва країни і ступеня компетентності безпосереднього керівництва операції. Між цими посадовими особами немає проміжних ланок, тому винних у неприпустимому пробуксовуванні АТО визначити дуже легко.

Складається враження , що проведена вищим керівництвом держави гра йде врозріз з національними інтересами України.

Ми впевнені, що особливо неприпустимо це безвольність напередодні травневих свят ( 1 і 9 травня), коли прогнозується різке підвищення активності екстремістів.
Твердження на зразок того, що АТО може спровокувати вторгнення Росії , виглядають непереконливими. Навпаки: допущення розповсюдження зарази проросійського екстремізму по регіону дає Москві привід почати таке вторгнення. Нейтралізація ж екстремістських груп, керованих Росією, позбавляє Путіна необхідних йому «аргументів» щодо «допомоги співвітчизникам в Україні , що не визнають бандерівську нелегітимну владу».

Переконливо просимо вище військово- політичне керівництво і керівництво АТО усвідомити всю ступінь неприпустимість фактичного згортання операції та відсутності адекватних дій в ході її проведення .

група «Інформаційне Опір»

На думку ТЕКСТІВ виходом із ситуації може бути залучення до керівництва АТО західних фахівців.

словянськ нові абзац

Знак гривні
Знак гривні