В Україні з'явилось перше місто, яке повністю відмовилось від мобільного зв'язку

Важко уявити більш безглузде рішення міськради, ніж це зробили в місті Яремче, що знаходиться в Карпатах, на території Івано-Франківської області. В місті повністю відмовились від мобільного зв‘язку.

Як стверджує Євген Глібовицький у своєму ФБ із затримкою в один місяць набуло чинності рішення міської ради від 26.09.2013 про заборону мобільного зв’язку на території міста Яремче, і яким розривається договір оренди, на підставі якого мобільні оператори розташовували на території міста свої ретрансляційні вежі.

Від сьогодні в Яремче майже відсутній мобільний зв’язок. Зокрема, покриття в Київстар є, але здійснити чи прийняти дзвінок практично неможливо, через перевантаження базової станції.

Рішення міськради стало наслідком громадської активності групи ініціативних місцевих громадян-радіофобів, яким не подобалось, що в Яремче працюють вежі мобільного зв‘язку, які нібито опромінюють жителів міста.

Все це прекрасно «допоможе» місту напередодні початку курортного сезону, який розпочнеться за кілька тижнів.

Про ситуацію в Яремче цікаво висловився Євген Глібовицький, який неодноразово залучався в якості експерта щодо стратегії розвитку міста Яремче: "Напевне, кожна громада повинна мати суверенне право самостійно проголошувати первісно-общинний лад на своїй території. Але тоді треба визнавати її заповідником, забирати в мешканців всі електричні прилади, сірники, видавати шкіри мамонтів і обгороджувати парканом.

Поясню: бюджет міста Яремче на 2/3 формується з дотацій з державного бюджету. Тобто ми з вами будемо дофінансовувати отакі відсталі практики, які вестимуть – у випадку Яремче – до втрати туристів > втрати доходів > збільшення дотацій.

Бюджетна реформа (коли бюджети формуватимуться знизу вгору) потрібна хоча б тому, що кожен, хто хоче сходити з розуму, повинен сам оплачувати власне божевілля".

В наступному пості Глібовицький продовжує: "Мені відкрилося важливе одкровення. Угода про Асоціацію - це неймовірний аванс з боку ЄС. Нам щастить, що вони не знають, як насправді все запущено. Небезпека України не в бідності, мігрантах, мафії чи олігархах. Вона в якості суджень, яка, хоч одягнена в сучасні форми, так і не лишилася в Франкових часах. Добре, що ЄС не дозволятиме нам спалювати інакодумців на центральних площах.

Добре, що ЄС не дасть нам отруїти себе вигодованим антибіотиками м'ясом. Сподіваюсь, норми, які ми на себе несвідомо вдягаємо, стануть корсетом, що триматиме несформовані до життя в умовах свободи і відповідальності хребти аж доки не доростемо до привілею самостійно приймати рішення.

абзац влада мезозой карпати

Знак гривні
Знак гривні