Нові слайди від Сноудена: NSA отримала несанкціонований доступ до внутрішніх мереж Google та Yahoo

Захист мереж настільки сильний, наскільки є сильною найслабша точка. Спецслужби змогли знайти місце, де можна було перехоплювати весь незашифрований трафік внутрішніх мереж - цифрових "хмар" корпорацій. - про нові сенсаційні відкриття від екс-працівника спецслужб Едварда Сноудена тільки що повідомив Вашингтон Пост.

На слайді з презентації видно, що спецслужбі вдалося під'єднатися - без згоди та відома представників корпорацій - до місця, де інформація з Інтернету потрапляє у внутрішню мережу швидкісної передачі даних цих компаній. На відміну від зовнішньої, внутрішня мережа ніколи не була зашифрована, тому дані по сотням мільйонів рахунків користувачів є доступними для перехоплення і зберігання. Сюди входять більшість сервісів Google та Yahoo - пошта, відео, зображення, та всі файлові архіви.

NSA створило потужне технологічне рішення, яке дозволяє фільтрувати величезні кількості даних, залишаючи поза увагою наприклад дані по індексації сайтів, але з можливістю робити пошук по іншим типам інформації.

За американськими законами, спецслужби можуть перехоплювати будь-які дані від негромадян США, тому з легальної точки зору NSA важко звинуватити у порушенні законів. Однак це відкриття нанесе ще один дуже серйозний удар по репутації компаній - лідерів у технологічній сфері, через нездатність захистити інформацію своїх користувачів у власній комп'ютерній "хмарі".

скандал витік сша безпека інтернет

Знак гривні
Знак гривні