На Харківщині поставлять пам’ятник російському царю

На Харківщині готуються до встановлення пам'ятника російському імператору Олександру III. Урочиста церемонія відбудеться на залізничній станції Спасів Скит у Зміївському районі.

Олександр ІІІ

29 жовтня 1888 р. на цьому ж місці зазнав аварії царський потяг, який перевозив 290 пасажирів. Тоді загинула 21 людина, а 68 осіб зазнали поранень. Однак сам імператор і члени його родини лишилися живими та неушкодженими.

"Було б правильно відновити історичну справедливість і знову відкрити пам'ятник цій людині, цьому государю", - відзначив глава правління російського фонду Відродження культурної спадщини Олександр Панін.

Читайте також: Таки зняли. Харківська міськрада заборонила вшанування мовознавця Шевельова

Він також повідомив, що ця ідея дістала схвалення президента РФ Володимира Путіна. "Володимир Володимирович цю ідею підтримав, дав свої президентські вказівки РЖД, щоб нам була надана підтримка і допомога в доставці пам'ятника на територію України", - наголосив Панін.

Москва фінансує встановлення монумента та присвячує його святкуванню 400-річчя дому Романових і 125-річчя "чудесного порятунку імператорської родини".

Джерело: ТСН.

росія харківщина історія мезозой

Знак гривні
Знак гривні