На центральній площі столиці відкриється виставка Сила волі. Провідники визвольного руху

У неділю, 13 жовтня, о 14:00 на столичному майдані Незалежності відкриють виставку, присвячену святу Покрови – Дню українського війська та 71-й річниці створення Української Повстанської Армії. Виставка розповідатиме про боротьбу за незалежність України та про особисте життя командирів УПА Романа Шухевича і Василя Кука, засновника ОУН Євгена Коновальця та лідера визвольного руху Степана Бандери.

Як повідомили організатори виставки – Київська міська організація Спілки української молоді в Україні, всі охочі матимуть можливість поставити будь-яке запитання про УПА екскурсоводам, які супроводжуватимуть виставку.

Водночас до експозиції додали стенди із відновленими нагородами українського визвольного руху XX століття організацій "Сокіл" та "Січ", Українських Січових Стрільців, Української Галицької Армії, Армії Української Народної Республіки, України у Другій світовій війні.

"Мета акції – дати можливість кожному охочому на основі отриманих відповідей створити своє власне бачення про УПА, без стереотипів та упереджень. Не щодня є можливість розпитати в істориків про Бандеру й Шухевича та подивитись архівні документи і світлини про їхнє життя. Ми хочемо надати такий шанс", – каже один з організаторів виставки Олег Слабоспицький.

Наприкінці екскурсії найдопитливішим запропонують взяти участь у розіграші календаря, який створено на основі унікальних світлин вояків Армії УНР.

Авторами виставки є історики Центру досліджень визвольного руху та Національного музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького" Володимир В’ятрович, Руслан Забілий, Ігор Дерев’яний, Василь Стефанів та Андрій Шевців, дизайнер – Ольга Сало.

покрова оун київ упа історія

Знак гривні
Знак гривні