250 млрд. грн. витрачається на держзакупівлі без жодного контролю. Це потрібно змінити

Центр протидії корупції підготував відеоролик на підтримку прийняття законопроекту N2207. Законопроект покликаний внести зміни до Закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо підсилення прозорості закупівель підприємств). Він зробить процес державних закупівель більш прозорим, а інформацію доступною для громадськості та журналістів.

В липні 2012 року Верховна Рада України прийняла, а Президент підписав найбільш корупційний закон в історії України. Відтоді чиновники отримали можливість витрачати понад 250 млрд. грн. щорічно на закупівлі державних підприємств без проведення тендерів та оприлюднення інформації.

Законопроекту N2207 покликаний повернути інформацію про державні закупівлі в публічне поле. Він зобов'язуватиме держпідприємств оприлюднювати інформацію про те, що вони купили, у кого і за якою ціною.

Законопрект був розроблений журналістами та експертами та зареєстрований у Верховній Раді головами опозиційних фракцій на впливовими депутатами. Очікується, що законопроект може бути розглянутий у Парламенті вже на поточній сесії. Центрпротидії корупції закликає громадськість підтримати закон та, зокрема, поширити просвітницьке відео про важливість закону.

Більше інформації про законопроект можна знайти на сайті http://2207.antac.org.ua/

відео законопроект корупція бюджет Рада держзакупівлі

Знак гривні
Знак гривні