Новий асфальт у дворі – реальність. Досвід київського адвоката (+фото)

Київський адвокат Роман Васильняк за півроку домігся ремонту прибудинкових територій біля семи будинків по вулиці Івана Сергієнка у Дніпровському районі Києва.

"На цій вулиці ми живемо менше року, але що нас з дружиною найбільше здивувало, це ставлення багатьох мешканців до ситуації, що склалася. Люди лаялися і висловлювали невдоволення, але ніхто протягом довгих років не хотів докласти власних зусиль для вирішення цього питання", - розповів Роман Васильняк газеті «Сегодня».

Він вирішив, що чекати допомоги від депутатів та районної влади, а тим більше від жеку немає ніякого сенсу. "Ніхто не прийде вирішувати наші проблеми, якщо ми самі нічого не будемо робити", - упевнений адвокат.

Ще з лютого він почав писати запити, заяви і скарги до органів місцевого самоврядування та контролюючих органів.

"Сказати чесно, написав я їх чимало, але наші чиновники вміють дуже вертляво ухилятися від відповідей на чітко поставлені питання і, природно, посилаються на відсутність фінансування. У цьому питанні ми вирішили йти до кінця, і, як бачите, результат не змусив себе довго чекати. Таким чином, на власному прикладі, хочемо показати киянам, що боротися за свої права можна, потрібно і це обов'язково принесе позитивний результат", - зазначив Роман Васильняк.

Отак вулиця Сергієнка виглядала раніше:

А ось так виглядає зараз:

дороги право київ самоорганізація

Знак гривні
Знак гривні