Оперна співачка вибачилась за «бидлячі українські школи», але її підловили на інших ксенофобських заявах

Солістка Національної опери України Катерина Абдулліна вибачилася за свої образливі висловлювання про учнів українських шкіл.

Це вона зробила на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, що співачка по-хамськи висловилася про навчання в українських та російських школах. Її слова миттєво були підхоплені і розповсюджені активістами з групи "И так поймут".

Катерина Абдуліна переконує, що зовсім не проти української мови. І, навіть навпаки в реальному житті возвеличує українське достоїнство своїми вчинками та справами. Вона запевняє, що хотіла сказати, що в російських школах часто українську мову викладають краще, ніж в українських школах.

Ось повний текст заяви-вибачення Катерини Абдуліної:

"В группе "И так поймут" вчера кем-то был опубликован мой комментарий к одной из статей, опубликованной Тимуром Шакировым. Хочу заявить, что был искажён смысл моих высказываний. Когда я попыталась обьясниться, то было понятно, что я заблокирована. Я не могу зайти в комменты - меня забанили. А ведь я совершенно не хотела никого обидеть.
Спор заключался лишь в том,что общение на украинском языке ещё непоказатель патриотизма. Я СОВЕРШЕННО НЕ ПРОТИВ УКРАИНСКОГО ЯЗЫКА!!! Наоборот в комментах я написала что порой в русских школах украинский преподаётся на более высоком уровне - ведь порой это действительно так. Вдруг из этого раздули скандал!!!
Не знаю, кому вдруг это понадобилось, но спешу сообщить, что украинское достоинство я не перестаю превозносить не комментариями в интернете, а своими поступками и делами в реальной жизни. Жутко порой наблюдать, как те кто перед всеми кричат о патриотизме, первыми мою Украину и предают! Предают поступками и действиями, а часто и словами. Пишу так как имею на это право!
МНЕ ЖАЛЬ, ЧТО НЕВОЛЬНО СЛОЖИЛАСЬ ТАКАЯ СИТУАЦИЯ. НО ВИДИТ БОГ, ЧТО Я НИКОГО НЕ ХОТЕЛА ОБИДЕТЬ И ЕСЛИ ВДРУГ КТО-ТО МЕНЯ НЕ ТАК ПОНЯЛ - Я ИСКРЕННЕ ПРИНОШУ СВОИ ИЗВИНЕНИЯ».

Втім, щирість вибачень співачки викликає великі сумніви. Користувачі мережі Facebook "виловили" ще один її ксенофобський коментар щодо українців, зокрема киян:

Національна опера, за словами головного режисера театру Анатолій Солов'яненка, буде шукати законні способи застосувати санкції проти Абдулліної, аж до звільнення з театру.

"Я вважаю, що після таких заяв вона повинна сама прийти і написати заяву про звільнення" , - говорить Солов'яненко.

мова скандал

Знак гривні
Знак гривні