Що парламентарі та активісти пропонують робити в Києві

Громадські активісти Києва зустрілися з депутатами Верховної Ради від опозиції. Йшлося про вироблення стратегії: як змісити владу провести вибори в Києві. Про це у своєму блозі пише Єгор Соболєв, один з ініціаторів руху "Воля", котрого нещодавно заарештували на 5 діб. Сам факт такої зустрічі вже позитив, адже ще декілька років тому громадські активісти намаглися всіляко уникати політиків. Це ослабляло і одних і інших.

"Треба визнати – всі ми з Вами допустили в столиці нашої країни вкрай небезпечний прецедент, коли влада править без виборів. Нехай для цього їй довелося відгородити своїх пацюків трьома кордонами з "Беркуту", "тітушок" та зігнаних вчителів, наказати міліції частині виборців дати в обличчя (з членами парламенту включно), ще частину – ув'язнити, але Янукович і Ко свого домоглися. В Києві вони почали правити від нашого імені без нашої згоди.

Між тим вибори і право збиратися – це дві останні свободи, які відділяють нас від Росії та Білорусі. Все інше нас і так гірше.

Що робити – це запитання зараз до кожної думаючої людини. Причому не лише у Києві, але і у Львові, Донецьку, Харкові, Одесі чи Ровеньках Луганської області. Тому що є багато підстав очікувати, що влада так само знищить і наше право вибирати (і не вибирати) президента, парламент, тощо.

Я ні за що не повірю, що стільки "Беркуту" та "тітушок" з таким "мандатом" бити людей зібрали Олександр Попов з Галиною Герегою. І в тюрму не вони нас садили. Бачили б Ви обличчя суддів, які нас туди направили. Чи міліціонерів, які з мигалками везли на окраїну міста за грати.

Давайте думати разом", - написав Соболєв і навів думки учасників заходу:

Сергій Таран, "Воля": В таких умовах виборці мають повставати. Демократія зобов'язує кожного так зробити, коли влада узурпується (раджу прочитати цілу статтю Сергія);

Віктор Чумак, "УДАР": Потрібна інформаційна кампанія для людей. Якби з нами до Київради приходили 10 тисяч киян – розмова з владою була б іншою. Так само варто звертатися до Євросоюзу напередодні угоди з Україною.

Олександр Бригинець, "Батьківщина": Тепер Попов придумав нову причину збирати Київраду – страхова медицина в Києві. Будуть щоразу придумувати соціальну тему для своїх "зборів". Тому важливо говорити з киянами про їх тотальне обкрадання владою в усіх сферах. І про те, що змінити це можуть вибори.

Андрій Іллєнко, "Свобода": Ворог виявився винахідливим. Треба діяти з ними як з окупантами, вдаючись до партизанської тактики. Наприклад, робити нестерпним життя депутатів цієї Київради, командирів "Беркуту" та "тітушок". Законними або на межі закону методами.

Анатолій Велімовський, активіст і помічник Чумака: Треба єдиний штаб опозиції з громадськими активістами, спільний вихід на вулицю, мільйон листівок та підняття людей на київську конституційну революцію.

Іван Крулько, "Батьківщина молода": Треба оскаржувати усі рішення Київради в суді як незаконні. І треба тиснути на парламент, який має призначити вибори міського голови та депутатів Київради.

Ксенія Ляпіна, "Батьківщина": Треба пояснювати людям, за що ми. Влада задіяла потужну інформаційну машину, якої в нас немає.

Ярослав Діденко, "Кияни разом": Депутати погано працюють з людьми. Ми ставимо їм ультиматум – дійте рішучіше. Приходьте раніше в Київраду, блокуйте залу засідань. Парламентарі, блокуйте парламент, поки не призначить вибори. Кличко, Яценюк, Тягнибок мають особисто очолити цю боротьбу.

Олексій Гриценко, "Громадянська позиція": Лідери опозиції не зацікавлені по-справжньому боротися за вибори в Києві. Потрібний і єдиний опозиційний кандидат в мери.

Леонід Ємець, "Батьківщина": Треба допомагати один одному в різних районах. Тоді виникне вміння досягати спільних цілей

Юрій Ганущак, експерт в місцевому самоврядуванні: Треба домагатися не лише виборів, але й зміни правил. Потрібні повноваження міському голові. Треба повернути райради. І створити Києву бюджетну незалежність. А щодо протидії – треба пам'ятати, що у кожного "депутата" є болюча точка, як "Епіцентр" у Гереги.

Олександр Чорноволенко, "Батьківщина": Єдина особа, яка може їх змусити призначити вибори – це Віктор Янукович. І тиснути треба на нього.

Валерій Кубівський, "Звільнимо Київ разом": Варто створювати альтернативні ради депутатів по районам для контролю за цією владою.

Дорогі сусіди по місту і по країні! Якщо у Вас є геніальна ідея, на чому варто сконцентрувати зусилля, щоб зупинити нашу інтеграцію в Таджикістан, будемо вдячні. Якщо незручно публікувати ідею в коментарях – пишіть на volya.org@gmail.com

вибори київрада київ

Знак гривні
Знак гривні