Активістам Луценку і Соболєву дали 5 діб за Київраду. Сьогодні акція на їх захист

Шевченківський райсуд засудив активістів Ігора Луценка та Єгора Соболєва до 5 діб арешту за злісну непокору міліції.

"Шевченківський райсуд впаяв 5 діб арешту Єгору Соболєву та Ігорю Луценку за сьогоднішню Київраду", - повідомляє Тетяна Даниленко у Twitter.

"Таня Чорновол також доправлена в суд", - додає вона близько 21-ї години.

Єгор Соболєв. Фото з Facebook Ігоря Луценка

Рніше, близько 20-ї години, Вікторія Сюмар написала у Facebook: "Єгора Соболєва та Ігоря Луценка зараз судять. Спочатку в протоколі написали - "відпустити". Далі пішли дзвінки до міліціонерів, не змінюючи протоколу повезли до суду".

За даними міліції, на 4-х активістів було складено адмінпротоколи за статтею 185 КУпАП – "Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції", а на Чорновол – протокол за статтею 173 КУпАП – "Дрібне хуліганство".

У п’ятницю вдень 5 активістів захопили Київраду, аби не чекати засідання у понеділок і "привернути увагу до нелегітимності Київради". Чотирьох із них затримали, а активістка й журналістка Тетяна Чорновол пробралася на карниз столичної ради і провела там близько 6-ти годин, тож її схопили пізніше за інших.

У суботу, 17 серпня о 15:00 по вул. Ремонтній, 7 (Спеціальний приймальник для утримання осіб підданих адміністративному арешту ГУ МВС України в м. Києві) відбудеться акція на підтримку затриманих активістів.

Їхати маршруткою № 487 від ст. м. «Харківська».

Джерело: Українська правда

акція соболєв протест луценко Чорновіл київ

Знак гривні
Знак гривні