Україна збільшує кількість морпіхів у Криму

До кінця року у складі Військ берегової оборони Військово-морських сил, в рамках загальнодержавного реформування Збройних сил, з’явиться 2-й батальйон морської піхоти. Частина буде сформована на базі 501 окремого механізованого батальйону військ берегової оборони з дислокацією у Керчі.

На сьогодні у ВМС України є лиш один – 1 окремий феодосійський батальйон морської піхоти – одна з найбоєздатніших частин вітчизняного війська, загальною чисельністю до 600 чоловік.

Чисельність 2-го батальйону морпіхів поки не розголошується, але відомо, що у складі буде розвідувальний взвод, а роти будуть розгорнуті до 94 чоловік, снайперська рота яка існує у механізованому батальйоні буде розформована, а її особовий склад доукомплектує інші підрозділи частини. Зазнає змін і техніка – з БТР-70 батальйон буде переукомплектовано на сучасніші БТР-80, а одну роту планують укомплектувати вітчизняними БТР-4.

Тож 31-го грудня весь особовий склад механізованого батальйону буде проходити «хрещення» морпіхів – психологічну смугу перешкод та прийматиме клятву морського піхотинця. З цього часу воїни поправу носитимуть чорний берет…

Джерело: MIL.IN.UA

Нижче дивіться слайд-шоу про українських морпіхів у Феодосії зроблене репортерами ТЕКСТІВ (попередня назва ZaUA.org)

Цикл репортажів Анатолія Бондаренка про українських морпіхів читайте тут

армія крим

Знак гривні
Знак гривні