Спікер Ради Рибак подорожує в окремому вагоні, а потяги заради нього зупиняють в лісі?

Щоб завантажитися в особистий вагон на Київ, Володимир Рибак заїхав на перон луцького вокзалу прямо на машині.

Як передає кореспондент «Коментарів», який став свідком того, що відбувається, у неділю, 4 серпня, до поїзда «Ковель-Київ» на станції Луцьк причепили додатковий вагон без будь-яких розпізнавальних знаків. Всі вікна вагона були закриті жалюзі. Прямо на пероні, перед входом у вагон, зупинилися два автомобілі: один - з номерами ВР, а другий - міні-автобус «Мерседес» з номером АI 8090 ЕХ, з якого охоронці «віпа», що приїхав, досить довго переносили речі, в основному - в паперових пакетах, в які пакують речі в бутиках. При цьому освітлення перону біля віп-вагона було завбачливо вимкнено.

Як вдалося дізнатися кореспонденту, в окремому вагоні їхав спікер ВР Володимир Рибак.

«Нам на планерці читають телеграми, якщо вносяться певні зміни до ешелону. А вони (чиновники - ред.) дуже бояться, що хтось дізнається цю інформацію, тому всіляко «шифруються». Напевно, бояться за своє життя, що хтось нападати на них буде», - розповів кореспонденту один з працівників бригади поїзда, що побажав зберегти інкогніто.

Варто відзначити, що прості люди, бачачи VIP-кортеж і VIP-вагон, не приховували свого обурення. «Подивіться, як влада жирує на наші гроші», - говорив один чоловік іншому. «А хто там їде-то?» - запитав у нього співрозмовник. «Спікер Верховної Ради. Та яка різниця хто? Вони всі гуляють на наші гроші, до *** ли», - з роздратуванням відповів чоловік.

Втім, до Києва спікер не доїхав. За словами провідниці, вночі, коли всі вже спали, вагон перечепився до іншого складу в лісах під Шепетівкою.

«Не сподобалось чиновнику їхати в кінці поїзда. Він думав, що його, такого важливого, причеплять в початок складу. А у нас все вже було сформовано, і якщо вносити зміни, то поїзд затримається з відправленням на годину, а то й більше. Ми і так затрималися під Шепетівкою на 35 хвилин, тому що перечіпляли вагон до іншого ешелону. Ви уявляєте - робили це все в лісі, не доїжджаючи до станції. Напевно, боїться сильно», - розповів пізніше співрозмовник кореспондента.

Одразу після публікації інформації про вагон Рибака прес-служба апарату Верховної Ради виступила з заявою, що "голова Верховної Ради України Володимир Рибак з п’ятниці по понеділок працює на своєму робочому місці у парламенті". Оприлюднені дані в заяві названо неправдивою.

"Повідомляємо, що Володимир Рибак має намір звернутися до Генеральної прокуратури та суду щодо цього випадку", - йдеться в заяві.

влада транспорт абзац

Знак гривні
Знак гривні