Знищити Навального. Російського опозиціонера кинули за ґрати на п’ять років

Ленінський суд Кірова засудив Олексія Навального до п’яти років позбавлення волі.

При цьому колишній керівник «В’ятської лісової компанії» Петро Офіцеров засуджений до чотирьох років колонії. Крім того, кожен з обвинувачених оштрафований на 500 тисяч рублів, передають «Коментарі».

Провину підсудних повністю доведено, заявив суддя Ленінського районного суду Кірова Сергій Блінов. Суддя ухвалив взяти підсудних під варту негайно. Відбувати покарання він буде в колонії загального режиму.

«Навальний є організатором злочину» - висновок суду. Офіцеров - пособник злочину. І кваліфікований за частиною 3 статті 33, частиною 4 статті 160.

«Немає підстав для застосування умовного покарання» - заявив суд. При цьому суд не встановив обтяжувальних обставин у обох підсудних.

«Гаразд. Ви тут не сумуйте без мене. А головне - не байдикуйте, жаба сама себе з нафтової труби не скине», - написав Навальний на своїй сторінці у Твіттері незадовго до того, як на нього наділи наручники.

Захист підсудних заявив, що оскаржуватиме вирок суду у вищій інстанції. На подачу касаційної скарги відводиться 10 днів. Ще 30 днів у Кіровського обласного суду буде на розгляд скарги. До набуття вироком чиноості Навальний залишиться кандидатом у мери Москви.

Як повідомляли «Коментарі», раніше Ленінський суд Кірова визнав винними Олексія Навального та Петра Офіцерова у розкраданні продукції підприємства «Кіровліс» на суму 16 мільйонів рублів. За версією слідства, Навальний організував розкрадання, а Офіцеров виступав у ролі його спільника. Обидва фігуранти справи обвинувачуються за статтею 160 КК РФ (привласнення або розтрата), санкція якої передбачає до 10 років позбавлення волі. Раніше прокурор вимагав засудити Навального до 6 років в’язниці зі штрафом у розмірі мільйона рублів, для Офіцерова сторона обвинувачення попросила 5 років позбавлення волі.

У вироку суд написав, що в справі немає політичного підґрунтя.

Під час оголошення вироку Навальний написав у своєму Twitter, що суддя Блінов «шпарить по обвинувальному висновку слово в слово». За день до оголошення вироку Олексій Навальний опублікував на своїй сторінці у ЖЖ запис, в якому назвав своїх прихильників і всіх, хто читає його блог, «опором» і «переднім краєм», а також зазначив, що влада, при всьому бажанні, може посадити у в’язниці 20 -100 людей, але не більше.

Також повідомлялося, що Мосміськвиборчком не планує розглядати питання про зняття з виборів мера Москви Навального до набуття вироком суду чинності. «Таке питання не буде розглядатися комісією до набуття вироком суду чинності. Наскільки я розумію, вирок ще буде оскаржений», - сказав представник Мосміськвиборчкому.

опозиція росія Навальний вирок суд репресії

Знак гривні
Знак гривні