Парламентські слухання проблем української книги зацікавили тільки 15 депутатів та чиновників

Під час парламентських слухань із розвитку українського книговидання більшість народних депутатів були відсутні, а їхні місця зайняли видавці, письменники та небайдужі громадяни.

У залі пленарних засідань Ради зібралося лише приблизно 15 депутатів та представників міністерств, що викликало обурення у присутніх видавців, повідомляє Gazeta.ua.

Слухання проходили у Верховній Раді 15 травня з офіційною назвою: "Українська книга: реалії сучасності й перспективи розвитку вітчизняного книговидання й книгорозповсюдження".

"Сенсу немає розмовляти між собою, якщо влада нас не хоче слухати. А такий "інтерес" демонструється, коли мова заходить про книги, на превеликий жаль. Шановні парламентарі, радьтеся з фахівцями. Слухання – щоби слухати, а ви не приходите. "Свобода", ми за вас голосували. Де ви в залі?", – наголосив Капранов.

Пізніше на своїй сторінці в Фейсбуку брати Капранови висловилися ще різкіше: "На вимогу друзів даємо звіт зі слухань. Голова ВР - старе надуте чмо, Рада - зібрання убогих, книжка для більшості пофіг, для декого привід прославитися. Висновок - не треба скиглити, треба брати лопати і прибирати. Кілька притомних депутатів не заперечують, а тільки підтверджують. Яворівський не знає, хто така Уліцкая".

За результатами проведення парламентських слухань ухвалили рекомендації по врегулюванні проблемних питань українського книговидання.

Нагадаємо, Кабмін затвердив концепцію державної цільової національно-культурної програми популяризації вітчизняної видавничої продукції і читання на 2014-2018 роки на суму в 500 млн гривень.

верховна рада книги

Знак гривні
Знак гривні