Санін: В Україні багато роботи для режисерів

Режисер Олесь Санін прославився своє дипломною роботою - фільмом "Мамай", котрий навіть номінувався на американського "Оскара", як найкращий іноземний фільм. Звичайно ніхто серйозно не розглядав "Мамая", як претендента на перемогу, але сам факт участі у конкурсній програмі свідчив про творчий потенціал молодого режисера. "Мамай" показували в наших кінотеатрах, це теж було вперше: до цього українських фільмів у прокаті не було. Фільм був майже без тексту, а на нього навіть ішла публіка.

Після "Мамая" Санін багато розповідав про масштабні ігрові проекти, які він от-от почне знімати. Йшлося і про сучасний трилер за мотивами "Вія" і про блокбастер в якому сліпого кобзаря вивозять з України в Сибір, а він тікає в Америку. Але попри грандіозні плани режисер так більше нічого і не зняв на широкому екрані. Проте без роботи не сидить і знімає документальні фільми для західних комппаній. Йому навіть пропонували переїхати до Голівіду, але він відмовився.

"Політики повністю перейшли у сферу шоу-бізнесу, на інші справи у них не вистачає часу. Багато країн хворіли на це.", - говорить режисер. Але все одно з оптимізмом дивиться на майбутнє України і стверджує, що для режисерів у нас в країні роботи зараз достатньо.

Повний текст інтерв'ю читайте тут.

відео культура кіно відеоінтервю

Знак гривні
Знак гривні