Луцьк обладнав громадський транспорт пристроями GPS

І не лише обладнав, а зробив веб-сторінку, на якій користувачі можуть побачити, де знаходиться кожен з 262 автобусів, що працюють на 32 маршрутах міста.

Луцьк випередив у цьому питанні не лише Київ та Львів, але й Вінницю, де вже давно говорять про впровадження подібної системи. Це перший (з відомих нам) українських обласних центрів, що запровадив такі технології практично на весь громадський транспорт.

Управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради, яке займається проектом, повідомило що автобуси обладнали GPS ще 19 березня. Веб-сторінка з інтерактивною мапою знаходиться тут: http://www.mak.lutsk.ua/guest

За наявності таких даних відтепер можна не лише планувати персональні поїздки, але й на основі накопичених даних в майбутньому складати "карти досяжності" міста (за який час можна добратися в кожну точку) та оптимізувати транспортні потоки: дані з маршруток дозволяють наприклад, визначати уповільнюється чи прискорюється рух у визначений час та у визначеному місті.

Дуже сподіваємося, що Київ та інші міста зможуть у найближчий час зробити подібний сервіс у себе. А поки щиро вітаємо лучан та їх міську владу із новим та корисним сервісом!

Оновлено: один з читачів в коментарях розповів про схожий проект в Дінпропетровську, який почав працювати в жовтні 2012 року (http://transit.in.ua/transport-online), при цьому представники міської влади стверджують, що GPS вже стоять на 99% усіх маршруток.

/подяка за лінк: @liberborn

Луцьк транспорт технології майбутнє

Знак гривні
Знак гривні