Київ уже тоне, далі буде тільки гірше (ФОТО, ВІДЕО)

Замети на вулицях столиці вже починають танути: величезна калюжа вже утворилася на проспекті 40-річчя Жовтня в Голосіївському районі Києва.

«Тролейбуси не ходять, а легкові машини насилу проїжджають», - повідомляють очевидці.

Вже колишній перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, незважаючи на те, що подав відставку, підготує і вже сьогодні представить повністю план заходів щодо мінімізації наслідків можливої повені у Києві.

«І я постараюся, щоб вони були виконані», - зазначив Мазурчак. За його словами, в столиці перевірені всі зливові системи, вони прочищені і готові до роботи.

«Але все залежатиме від того, як буде танути сніг. Все залежатиме від погодних умов. Якщо будуть перепади такі, що сніг розтанув і замерз, то ці приймачі льодом можуть покритися льодом. Тому дуже важливе розуміння всіх моментів. Люди повинні розуміти, що це стихійне явище, яке буває один раз на 100 років», - зазначив Мазурчак, додавши, що «їм потрібно відмовитися від поїздок на приватному транспорті і дати можливість розчистити зливоприймачі від льоду».

«Якщо цього не буде, то будуть дуже великі проблеми, машини плаватимуть по самі дахи. І потім знову говоритимуть, що влада не змогла зробити», - зазначив він.

За його словами, є карта проблемних місць міської каналізації, їх у Києві 90, де можуть бути підтоплення, і саме з них слід насамперед вивозити сніг. Також він пропонує вивозити сніг з місць великих транспортних потоків, з центру міста.

Нагадаємо, вчора ввечері, 26 березня, голова КМДА Олександр Попов заявив, що прийняв відставку свого першого заступника Мазурчака. Причина – незадовільна боротьба влади з наслідками снігопаду.

За матеріалами ЗМІ.

стихія київ потоп

Знак гривні
Знак гривні