Путін хоче щоб агенти ФСБ легально працювали в усіх країнах СНД

Президент РФ Володимир Путін вніс до Державної Думи проект федерального закону «Про внесення зміни до статті 13 Федерального закону «Про федеральну службу безпеки». Він хоче відправляти на постійну роботу агентів ФСБ до іноземних держав.

До цього агенти ФСБ мали право працювати тільки в Абхазії, Північній Осетії та Киргизії, оскільки з цими країнами у Росії є відповідні угоди. Але й за цими домовленостями, агенти ФСБ відряджалися за кордон тільки терміном від трьох до шести місяців. А от питання про направлення співробітників в іноземні держави на постійній основі в якості радників і фахівців органів безпеки законодавчо не врегульовано, повідомляє прес-служба Кремля.

«При цьому, як показала практика, часта ротація співробітників органів безпеки не сприяє підвищенню ефективності боротьби зі злочинами міжнародного характеру», - запевняють в Кремлі.

Однак Кремль, судячи з усього, планує поширити присутність агентів ФСБ й на інші держави, адже в пояснювальній записці до законопроекту як аргумент необхідних змін зазначаються навіть спільні операції з країнами-членами НАТО.

Експерти припускають, що цим законопроектом «фактично буде санкціонований політичний розшук на території СНД, де намагалися сховатися багато противників режиму Путіна».

законопроект путін росія фсб шпигуни

Знак гривні
Знак гривні