В Одесі покарали вчителів за незаконні побори

До міськуправління освіти і науки Одеси звернулася мама одного з учнів 26-ої школи зі скаргою на збір коштів в навчальному закладі.

Гроші збирали під приводом проведення святкових заходів 23 лютого і 8 березня і на подарунки педагогам, повідомляє «Думська» з посиланням на прес-службу мерії. Для розгляду цього звернення була створена комісія, до складу якої увійшли представники управлінь освіти міськради та облдержадміністрації.

«Встановлено, що в 6-А класі Одеської ЗОШ № 26 в кінці січня 2013 року лунали звернення батьківського комітету про збір коштів. Класному керівникові винесено догану за порушення чинного законодавства України з питань залучення додаткових коштів. Директору школи суворо вказано на персональну відповідальність за неналежне дотримання законодавства щодо залучення та використання благодійних коштів», - йдеться в повідомленні прес-служби мерії.

Крім того, чиновники перевірили інформацію про збір коштів у школі № 14. За словами директора, це повідомлення не відповідає дійсності.

«Правом збору благодійних внесків на потреби навчальних закладів наділені тільки представники благодійних організацій, піклувальних рад (благодійних фондів). При бажанні батьки учнів можуть перераховувати благодійні кошти на рахунки за дорученням централізованих бухгалтерій відділів освіти райадміністрацій», - підкреслили в мерії.

За даними ЗМІ, вчителі школи № 26 вкладали закладки зі святковими розцінками в щоденники учнів. Там же були вказані суми, які необхідно здати на ремонт, прибирання і в фонд класу. При цьому уточнювалося, що на зібрані кошти буде проведено ремонт даху, хоча директор школи стверджував, що з дахом все в порядку.

школа освіта хабар

Знак гривні
Знак гривні