Як «свободівці» Леніна повалили (ВІДЕО)

В інтернеті з’явився відеозапис повалення пам'ятника Леніну в Охтирці (Сумська область) представниками ВО «Свобода» на чолі з народним депутатом Ігорем Мірошниченком. Інцидент трапився 15 лютого, а вже наступного дня сумська міліція почала кримінальне провадження за фактом знесення пам'ятника. У міліції повідомили, що кримінальне провадження розпочато згідно зі ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

Комуністична партія України в свою чергу звернулася до Генеральної прокуратури та МВС з вимогою покарати «свободівців», а від президента та Кабміну вимагає "вжити рішучих заходів для припинення беззаконня".

«Свободівці» ж впевнені, що «в Україні взагалі не повинно бути комуністичних пам'ятників та комуністичних назв вулиць, сіл, селищ та міст. Саме існування такого комуністичного неподобства на території незалежної України є неприпустимим». Про це йдеться в їхній заяві.

Тим часом на сторінку Ігоря Мірошниченка в Facebook користувачі мережі почали вивішувати світлини з пам’ятниками радянських функціонерів з різних куточків країни. Користувачі вказують точні місця розташування монументів та пропонують «вжити заходів».

свобода кримінал ленін мезозой

Знак гривні
Знак гривні