Червона п’ята колона просуває референдум про вступ до Митного союзу

Комуністична партія України (КПУ) починає кампанію з підготовки до проведення всеукраїнського референдуму про вступ до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном. Збір підписів розпочнеться у березні, повідомив народний депутат від фракції КПУ Олександр Голуб.

Про це пише Gazeta.ua із посиланням на «Комерсант-Україна»

"Збір підписів (питання: чи підтримують громадяни України вступ країни до Митного союзу) ми почнемо вже в березні 2013 року", - розповів Голуб.

У свою чергу лідер фракції КПУ Петро Симоненко повідомив: "Що стосується другого питання - про Євросоюз, то тут рішення за президентом. Якщо він вважатиме за необхідне поставити громадянам питання про інтеграцію з ЄС - нехай так і буде. Для нас головне, щоб громадяни визначили вектор руху України і висловилися про перспективи членства у МС".

За його словами, комуністи закінчать роботу з підготовки до проведення референдуму у липні, щоб президент Віктор Янукович міг призначити день голосування на початок вересня.

Референдум має відбутися в останню неділю 50-денного терміну, який починається у момент підписання главою держави відповідного указу.

Опозиція виступає проти таких планів комуністів і обіцяє провести роз'яснювальну роботу з громадянами.

"Опозиція проведе інформаційну роз'яснювальну кампанію для населення, в ході якої розповість про ризики вступу до Митного союзу. Більше того, сам закон про референдум був прийнятий із порушенням Конституції, і опозиція буде будь-якими способами домагатися його скасування", - сказав виданню заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

Президент України Янукович підписав закон "Про всеукраїнський референдум" у кінці листопада 2012 року.

Закон встановлює, що всеукраїнський референдум може проводитися на предмет схвалення нової редакції Конституції, внесення до неї змін, скасування або визнання нечинним закону про внесення змін до Конституції. Також референдум може проводитися щодо питання зміни території України.

симоненко референдум кпу політика мезозой влада

Знак гривні
Знак гривні