Покращення в Києві: підприємці штурмують мерію, лікарі швидкої хочуть перекрити Хрещатик, а центр міста відключають від опалення

Вранішні новини зі столиці України сьогодні нагадують хроніки Апокаліпсису. Підприємці вийшли на мітинг до Київської міськради, лікарі "швидкої" заявили про намір страйкувати, а центр міста відключають від опалення задля ремонту тепломережі.

Кілька десятків підприємців намагаються потрапити до Київради, де сьогодні проходить сесія. Підприємці, які мітингували під будівлею Київради, намагаються прорватися до приміщення адміністрації, однак велика кількість правоохоронців не дає їм цього зробити.

Сьогодні на сесії буде розглядатися два питання щодо МАФів (малих архітектирнух форм), тобто торгівельних кіосків. Днями в головному управлінні контролю за благоустроєм Києва повідомили, що із закінченням 1 вересня терміну сплати пайової участі було посилено роботу з демонтажу незаконно розміщених малих архітектурних форм на території міста. Так, тільки за останні три місяці силами працівників КП «Київблагоустрій» спільно з районними адміністраціями було демонтовано понад тисячу тимчасових споруд. Разом із тим, силами самих власників демонтовано 727 об’єктів сезонної торгівлі.

Дещо інші проблеми у столичних лікарів - через заборгованість КМДА перед постачальниками пального швидка допомога столиці на межі зупинки.

За словами глави профспілок працівників медицини Лариса Канаровська, лише за бензин для «швидких» борги становлять кілька мільйонів гривень. А значить, купити паливо медустанови просто не можуть, і машини «103» фізично не зможуть виїхати в місто.

«Такої складної ситуації у нас ще не було. Після того як ми відправили в мерію термінову телеграму про критичну ситуацію з пальним, у вівторок ввечері нам виділили 500 тис. гривень, але їх вистачить лише на два дні. А що потім - ніхто не знає, адже в бюджеті грошей немає», - сказала глава профспілок.

«Зараз у «швидкої» до 1900 викликів на день проти 1000 у липні - найбільша кількість викликів у незимовий період», - додала вона.

«Водії «швидких» просто візьмуть і перекриють Хрещатик», - сказала Канаровська, додавши, що заяви про готовність страйкувати у неї є.

В столичній адміністрації запевнили, що "швидкі" для них є пріоритетом, тож гроші знайдуться.

Однак зараз у мерії є більш важливі проблеми: за морозів у мінус 10-14 градусів від тепла аж на два дні доводиться відключати фактично весь центр Києва. Причина - пошкодження тепломережі на вулиці Дмитрівській.

Фахівці «Київенерго» виявили незначне пошкодження в теплокамері за адресою вул. Дмитрівська, 2 ще 16 грудня, однак через істотне похолодання ліквідацію пошкодження було відстрочена. У компанії обіцяють, що ліквідація пошкодження проходитиме в ніч з 20 на 21 грудня. Відновлення теплопостачання споживачів почнеться о 8:00 21 грудня і буде відбуватися поетапно.

На час ліквідації пошкодження, починаючи з сьогоднішнього ранку, теплопостачання буде тимчасово призупинено для 499 споживачів, серед яких 267 житлових будинків, 6 лікувальних закладів, 6 дитсадків, 8 шкіл та 212 відомчих будинків.

Ці споживачі розташовані на вулицях: Артема, Воровського, Гоголівській, Дмитрівській, Коцюбинського, Некрасовській, Кудрявській, Обсерваторній, Тургенєвській, Олеся Гончара, Рейтарській, Богдана Хмельницького, Ярославів Вал, Великій Житомирській, Стрітенській, Павлівській, Полтавській, Златоустівській, Львівській площі, Вознесенському і Кудрявському узвозах, на бульварі Шевченка, в провулках: Несторівський, Киянівський, Бєлінського, Бехтерєвський і Чеховський, на проспекті Перемоги.

покращення київ протест

Знак гривні
Знак гривні