Триває прийом робіт на конкурс «Приз Ґарета Джоунза – 2012»

В 2012 році проводиться конкурс для українських журналістів на тему "Ґарет Джоунз – Голодомор – Відповідальність". Конкурс відкритий для усіх громадян України. Призом в 2 000 доларів США буде нагороджено кращі статті, подані до участі в конкурсі.

Задана тема є загальною і допускає різноманітні, широкі підходи до тематики. Статті подані до участі в Конкурсі повинні бути публіцистично-аналітичними. Статті які відходять від заданої Конкурсом теми “Відповідальність”, статті, які містять виключно свідчення про Голодомор або просте викладання фактів про Голодомор, не вважатимуться публіцистично-аналітичними статтями і, відповідно, отримуватимуть низьку оцінку від журі Конкурсу. Мета Конкурсу — спонукати учасників, а також читачів наданих статей, думати.

З деталями конкурсу можна ознайомитись тут.

Довідка

Ґарет Річард Воен Джоунс — відомий валійський журналіст, який уперше у західній пресі заявив під власним іменем, що в Україні у 1932—1933 роках відбувся Голодомор. Його репортаж був надрукований у багатьох газетах включно з «Manchester Guardian» та «New York Evening Post».

Цитата:

Більшість офіційних осіб заперечують існування будь-якого голоду, але через кілька хвилин після одного такого заперечення в потязі, я насмілився кинути на підлогу шматок зчерствілого хлібу. Наче пуля селянин кинувся на підлогу та поглинув його. Те саме повторилось зі шкіркою апельсина. Навіть чиновники з транспорту та офіцери ОДПУ попередили мене про небезпеку подорожей селом вночі через велику кількість відчайдушних через голод людей. Іноземний експерт з Казахстану сказав мені, що близько 5 000 000 з 11 000 000 тамтешніх жителів померли від голоду. Окрім диктатора Йосипа Сталіна, голодаючі ненавидять Джорджа Бернарда Шоу, за його оповідання про вдосталь їжи, яку вони начебто мають, але їжи нема, і селяни надто слабкі для роботи в полі.

конкурс голодомор історія

Знак гривні
Знак гривні