Скандальну справу про зґвалтування на Вінничині передано до суду

Справу про зґвалтування Саші Скоробогатової в селі Очеретня Вінницької області після проведення додаткових слідчих дій передано до суду.

Ця справа набула розголосу через спроби слідчих «відмазати» ґвалтівника від покарання такими методами як спроба сфальшувати результати експертизи, завести справу по факту злочину, а не щодо обвинуваченого тощо.

«Підробка протоколів, знищення фотографій, направлення на експертизу «лівого» одягу замість одягу, в якому обвинувачений вірогідно гвалтував дівчину – є, на думку адвоката, службовими злочинами, ймовірно не безкорисливими», - пише адвокат Тетяна Монтян, яка слідкує за цією справою.

У своєму блогові Монтян також засуджує рішення судді Погребищенського суду Вінницької області Олександра Бондарчука щодо розгляду справи у закритому режимі. «Вже відоме ставлення до законності судді Погребищенського суду Бойчука Олександра Григоровича. Останній розглядає справу по обвинуваченню Слюсарчука Івана в згвалтуванні, і має своєрідні уявлення про гласність судового розгляду. Незважаючи на те, що більш-менш нормально довести слідство до кінця і пред’явити Слюсаренку обвинувачення в повному обсязі вдалося виключно завдяки розголосу, він вирішив слухати цю справу в закритому засіданні», - пише Монтян.

Обвинувачений по справі у зґвалтуванні Саші Скоробогатової – Іван Слюсаренко, студент педагогічного інституту.

«Ви лише вдумайтесь в цинізм ситуації: тендітній дівчинці вистачило мужності на розголос такої неприємної і болючої для неї справи, на відкритий судовий процес і обговорення проблеми, щоб показати, що з цим можна боротися, щоб убезпечити інших жінок і дівчат від насильства, виштовхати на світло це гидотне кодло для збільшення шансів на його знищення. А наша найсправедливіша судова система вкупі із державним обвинуваченням, метою якого наче і є доведення вини Слюсаренка на підставі вже проведеного «всебічного і повного» розслідування і затвердженого обвинувального висновку, бояться розголосу як вогню! Бояться так само, як і сам обвинувачений! І положення КПК, яке покликане захистити не таких мужніх, як Саша, жертв згвалтувань, обертають за прямо таки оруелівським “принципом двоємислія” на захист гвалтівників від «розголошення підробиць їхнього інтимного життя». Авжеж, під “інтимними підробицями” розуміється саме згвалтування. Така собі інтимна дрібничка... Це на голову не налазить, чи не так?!», - гнівається Монтян.

Наступне засідання суду у справі Саші Скоробогатової відбудеться 14-го листопада об 11-00 в Погребищенському районному суді Вінницької області, вул. Б.Хмельницького, 51, тел. (04346) 2-15-06. Будуть допитувати обвинуваченого і потерпілу. Тел. адвоката - +380509101796.

Потерпіла Саша Скоробогатова.

Обвинувачений Ігор Слюсаренко.

суд кримінал вінничина

Знак гривні
Знак гривні