Колесніченко іде у наступ – бореться з одеським «Інтертелекомом» на підставі мовного закону

Народний депутат України від Партії регіонів Вадим Колесніченко звернувся до Національної комісії з питань державного регулювання сфери зв'язку та інформатизації, а також до Генпрокуратури з вимогою відкликати ліцензію у одеського ТОВ «Інтертелеком» і залучити його співробітників до кримінальної відповідальності за порушення Закону України «Про засади державної мовної політики».

Про це повідомляє організація «Російськомовна Україна», яку очолює нардеп.

До Колесніченко начебто звернулися одесити, які заявили про порушення їхніх прав. Так, за їхніми словами, компанія відмовилася надати їм можливість укладати договори на надання послуг зв'язку російською мовою.

Вадим Колесніченко звернувся в центральне представництво компанії «Інтертелеком» із депутатським зверненням, попросивши дати можливість жителям міста укладати договори на рідній мові. Однак компанія відмовилася це робити, пояснивши, що громадяни можуть звернутися в найближчий центр обслуговування абонентів, де їм усно переведуть документ.

На думку регіонала, такі дії є грубим порушенням Закону України «Про засади державної мовної політики».

«Статья 18 Закона четко устанавливает, что в экономической и социальной деятельности, в том числе и частных предприятий (ч.2), свободно используются на уровне с государственным языком, и региональные языки или языки меньшинств, а статья 25 данного Закона в сфере телекоммуникаций употребляются государственный язык, региональные языки или языки меньшинств. Непосредственно статья 7 Закона определяет, если на территории определенной административно-территориальной единицы какой-то из региональных языков или языков меньшинств преодолевает порог в 10% — он автоматические получает официальный статус. В частности 13 августа этого года решением Одесского городского совета постановлено, что русский язык может использоваться во всех сферах общественной жизни», - наголошується в повідомленні «Російськомовної України» (орфографія і пунктуація оригіналу збережена).

мова колесніченко одещина

Знак гривні
Знак гривні