В Андріївський узвіз зариють 74 млн грн

КП «Інженерний центр» Київської міськдержадміністрації 18 жовтня уклало угоду з ТОВ «У-Б-С» на будівельні роботи на Андріївському узвозі у Києві вартістю 39,46 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про роботи з реставрації інженерних мереж, благоустрій та озеленення вулиці з реконструкцією дорожнього покриття. Минулого року на ці роботи вже було виділено 34,66 млн грн., відповідну угоду було підписано з ТОВ «У-Б-С» 14 листопада 2011 р. Нова закупівля пов’язана з коригуванням кошторису, що пояснюють «виникненням додаткових обсягів робіт, пов’язаних зі зміною конструктивних рішень та перенесенням інженерних мереж, які не були враховані у початковому проекті, застосуванням індивідуальних ресурсних норм на виконання робіт з влаштування покриття із булими та гранітної шашки, що призвело до розбіжності вартісних показників у розцінках по виконанню робіт, зростанням цін на будівельні матеріали».

Технічне завдання по обох закупівлях на сайті «ВДЗ» відсутнє. Відтак, що було, а що не було враховане в попередній проект – невідомо, так само, як невідомо і в чому саме полягають «індивідуальні ресурсні норми», котрі призвели до подорожчання матеріалів.

Таким чином вартість робіт на Андріївському узвозі зросла удвічі і тепер, за сумою двох угод, становить 74,12 млн грн.

Роботи фінансують з державного та місцевого бюджетів, завершити повинні до серпня 2013 року.

ТОВ «У-Б-С» зареєстроване у 2006 році за адресою масової реєстрації по вул. Грушевського, 28/2 на киян Володимира Робака, Олега Гончаренка та Івана Іващенко. Фірма має статутний капітал 35 тис грн.

«Наші гроші»

забудова тендер київ гроші

Знак гривні
Знак гривні