Після «наїздів» з боку прокурорів і русофілів альтернативний підручник з історії став бестселером

Тільки Львівська міськрада замовила 2 тисячі примірників. За словами Фешовця, популярність книги можна назвати своєрідною відповіддю на реакцію в російських ЗМІ, які її розкритикували.

Про це пише Gazeta.ua.

"Посібник розходиться, може, вибори сприяють: кандидати купують і роздають його виборцям", - розповів видавець.

Що стосується зацікавленості прокуратури посібником, за інформацією Олега Фешовця, це сталося через звернення від представника КПУ.

"З прокуратури дзвонили до відповідального, це був розвідувальний дзвінок", - сказав видавець.

На прохання журналістів спрогнозувати, як далі може розвиватися ситуація, він сказав, що можуть оскаржити правомірність закупівлі посібників для шкіл управлінням освіти і т.д.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На альтернативний посібник з історії України нацькували прокуратуру.

За словами Фешовця, звинувачення в тому, що історія у посібнику нібито викладена неправдиво, безпідставні.

"Історія - це не просто байка, це претензія на суверенітет для багатьох країн. Невже ми свідомо повинні виховувати своїх дітей рабами? Видавництво буде друкувати книгу далі, навіть якщо нас повністю заборонять, видаватимемо чи за кордоном, або в підпіллі. Плануємо посібник доповнити, додати історичний атлас. У деяких магазинах він є, у деяких боялися брати ... ", - сказав він.

Нагадаємо, 8 серпня у Львові презентували посібник з історії України ХХ-го століття для 5-х класів, автором якого є історик Андрій Закалюк. У підручнику є теми, присвячені битві під Корсунем, Голодомору, УПА. Також у книзі детально описані дисидентський рух і діяльність шістдесятників, українська революція, зокрема, Холодноярська республіка.

Як зазначив тоді видавець, ця книга - відступ від політики замовчування.

освіта спротив школа підручник історія

Знак гривні
Знак гривні