Математична модель виборів прогнозує, що Міт Ромні восени переможе Барака Обаму

Ця модель, за словами дослідників з університету Колорадо, успішно передбачила усіх переможців у президентських перегонах, починаючи з 1980 року.

Згідно неї - не дивлячись на те що наразі Обама випереджає Ромні за результатами опитувань - виходить що останній переможе поточного президента США на виборах з рахунком 320 електоральних голосів проти 218 (За системою виборів президента США, кожен штат, в залежності від розміру, дає свою кількість електоральних голосів за кандидата. У більшості з них всі такі голоси отримує той учасник, якого підтримала більшість жителів штату).

Модель - єдина у своєму ґатунку, яка використовує показники економічної ситуації не лише в країні, але у кожному штаті, та бере до уваги не загальний результат виборів, а кількість електоральних голосів.

Згідно неї, два головних чинника - це рівень безробіття та дохід на душу населення (при чому низький дохід найсильніше б'є по результатам президента-республіканця, а рівень безробіття - по результатам президента-демократа).

Модель прогнозує, що дещо загадковий Міт Ромні переможе у всіх штатах, які на цей момент вважаються місцем запеклої боротьби: Флорида, Вірджінія, Північна Кароліна, Огайо, Пенсильванія, Вісконсін, Міннесота, Новий Гемпшир та Колорадо.

Дослідники, щоправда, попереджають що вірні прогнози моделі у минулому не гарантують стовідсоткове потрапляння у ціль на цей раз.

наука вибори прогноз сша

Знак гривні
Знак гривні