У Грузії з'явився шпиль Степана Бандери

У рамках акції «Герої України на вершинах світу» львівські альпіністи нарекли одну з безіменних кавказьких вершин іменем провідника ОУН

Ідею про присвоєння безіменній горі імені українського героя Мар’ян Нищук виношував ще з початку року. Та для пошуку інформації щодо вершин, які досі не мають назви, а також спонсорів та соратників потрібен був час. Відтак за підкорення однієї з кавказьких гір львівські альпіністи взялися в середині липня, повідомляє Коментарі: Львівський портал.

«Ідея акції виникла взимку цього року, її підтримали мої друзі зі Львова, Тернополя та Києва», – розповів Нищук.

Висота вершини 4 тис. 272 м. В експедиції взяли участь п’ятеро осіб: четверо українців і мешканець Грузії, який під час сходження захворів і мусив залишити групу.

На вершині українські альпіністи встановили меморіальну дошку із зображенням провідника ОУН і написом «Степан Бандера – герой України» та червоно-чорний прапор.

Вершина розташована в районі Казбегі й хоча висока, але не є складною. «Тому в майбутньому ми плануємо проводити масові сходження на неї. Наступного року на цій вершині встановимо хрест, де проведемо панахиду за полеглими в боях бійцями ОУН-УПА. Сподіваюся, що цяакція стане масовою і нас підтримають ЗМІ», – сказав Мар’ян Нищук.

Наступного разу сміливці хочуть вирушити до Сванетії. Там знайдену вершину планують назвати іменем Андрея Шептицького.

грузія бандера україна

Знак гривні
Знак гривні