Приватизація Гостинного двору у Києві остаточно узаконена

В Україні сьогодні набув чинності закон, що дозволяє приватизацію Гостиного двору у Києві.

Відповідний закон № 5059-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння іпотечному кредитуванню" був опублікований у виданні "Голос України" від 7 серпня. Закон вступає в силу на наступний день після опублікування, тобто - сьогодні, 8 серпня.

Закон, зокрема, передбачає виключення Гостиного двору в Києві з переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації.

"З переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, затвердженому законом України" Про перелік пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації "виключити такий об'єкт: Гостинний двір, м. Київ, Контрактова площа", - йдеться в законі.

Крім того, документ зобов'язує передбачити в держбюджеті на 2013 рік і наступні роки видатки на компенсацію відсотків за кредитами банків або інших фінансових установ, наданих громадянам на будівництво, реконструкцію чи придбання житла.

У квітні Київрада передала Гостинний двір для реконструкції ПАТ "Укрреставрація".

З 26 травня в Гостиному дворі чергують активісти, які виступають проти приватизації Гостиного двору.

3 серпня Президент Віктор Янукович підписав закон № 5059-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння іпотечного кредитування".

Читайте також:
Революція з перервою на вечерю. Як живеться «окупантам» Гостинного Двору

Гостинний двір у Києві хочуть накрити великим скляним куполом, в усьому іншому обіцяють зберегти "первинний вигляд" (ФОТО)

гостинний двір приватизація київ закон

Знак гривні
Знак гривні