Колишнього бійця Барсу судитимуть за відмову підтвердити брехню міліціонерів

Завтра, 31 липня, у Шевченківському суді Києва відбудеться суд над 21-річним помічником лікаря-епідеміолога Андрієм Дмитренко, якого звинувачують у наданні неправдивих свідчень. Справа стосується часу, коли Дмитренко служив у спецпідрозділі "Барс" і, що найпарадоксальніше, відмовився надавати неправдиві свідчення щодо вилучення міліціонерами неіснуючих наркотиків.

Дмитренко відмовився визнавати липовий протокол, де міліція Шевченківського району вирішила його використати як "понятого". В частині спецпідрозділу відмовився. Потім на допитах в міліції відмовився. І в суді відмовився.

"Якби визнав – нічого б йому не було, він же як понятий проходить. Зараз би інша людина сиділа, яку справді взяли з наркотикам, просто з недостатньою кількістю та з порушеннями закону. Андрій цю людину і не знав, але відмовився оговорювати. Тепер сидіть пропонують Андрію. Бо якщо не він, то мають сідати пепеесники та слідчі Шевченківського відділку, які той протокол фальсифікували та покривали", пише в своєму блозі на "Українській правді" журналіст Єгор Соболєв.

"Інколи бути нормальною людиною ненормально важко. Друзі-журналісти, давайте зробимо цю історію резонансною!", - закликає Соболєв.

Кримінальна справа проти Андрія вже схвалена прокуратурою і завтра почне слухатися в Шевченківському суді. 17:50, суддя Ретьман. Телефон Андрія - 098 938 54 63.

Андрій Дмитренко

закон злочин мезозой

Знак гривні
Знак гривні