Після стрілянини в кінотеатрі американці бояться заборони на купівлю зброї і масово її скуповують

Протягом чотирьох днів після стрілянини в м. Аврора (Колорадо) в США на прем'єрі фільму про Бетмена (тоді 12 людей загинуло та 38 були поранені) кількість заявок на купівлю зброї в цьому штаті зросла на 41 відсоток - з 2583 за аналогічний період минулого місяця до 3647.

Те ж саме відбулося в інших штатах: так, у Флориді поліція повідомляє про 10% ріст попиту на зброю в ці дні. У штаті Вашингтон кількість запитів на отримання ліцензії на приховане носіння пістолетів (власник такої ліцензії має право виходити зі зброєю на вулицю і носити її не напоказ) зросли майже вдвічі.

"У суботу нас просто брали штурмом, - заявив виданню "Крісчен Сайнс Монітор" Ларрі Х'ятт, власник однієї з найбільших у країні мереж крамниць, що торгують зброєю. - Ми мусили поставити до прилавків 25 людей додатково, щоб обслужити покупців. Це дуже нетипово для цього періоду року".

Причина такого різкого зацікавлення зброєю - зовсім не бажання захистити себе від інцидентів, аналогічних стрілянині в кінотеатрі. Навпаки, американці бояться, що внаслідок трагедії у країні обмежать права на придбання зброї, і поспішають закупитися, поки це ще можливо. І це не гіпотеза, а неодноразово підтверджений факт. Точнісінько те ж саме відбулося після стрілянини в школі Колумбіна в 1999 році, і минулого року після стрілянини в Аризоні.

Цього року побоювання підігріваються ще й виборчою президентською кампанією: люди вважають, що Обама буде вимушений вжити заходів із "роззброєння" нації, реагуючи на вимоги свого електорату.

зброя сша вбивство

Знак гривні
Знак гривні