Опечатай Кабмін! Захисники Гостинного двору закликають помститися Азарову за зазіхання на їхню акцію непокори

В галерею "Спіраль" Гостинної республіки (у Києві, в Гостиному дворі на Контрактовій площі) 18 червня проникла група осіб, на чолі із забудовником. Заручившись підтримкою міліції, ці люди опечатали приміщення з грубими порушеннями процедури.

Всередині залишились експонати виставки "Мистецтво у вигнанні": картина Громадянина Художника "For rent" ("Здається в оренду"), копія Синього Кота з Пейзажної алеї, фотохроніка боротьби киян за збереження Києва, фотовиставка Андріївського узвозу, скульптури, тощо.

У відповідь громадяни Гостинної республіки збераються провести завтра, 20 червня о 12:00 акцію-відповідь – "Опечатай Кабмін!".

15 серпня 2011 року прем'єр-міністр України Микола Азаров вчинив замах на знищення Гостиного двору, виключивши Гостинний двір з переліку пам’яток. "Опечатування Кабміну - запобіжний захід для унеможливлення подальших злочинних дій прем'єр-міністра", - стверджують учаники акції.

На знак протесту проти нищення Гостиного двору 26 травня 2012 року тут була заснована Гостинна республіка. Її громадяни вимагають повернути споруді охоронний статус, провести реставрацію (замість реконструкції та перетворення на торгівельний центр) і закріпити за нею суспільне використання та культурно-просвітницьке функціональне призначення.

Силами киян протягом місяця в Гостинному дворі діє відкритий мистецький простір, де щодня відбуваються некомерційні мистецькі та освітні громадські заходи. До участі у суспільному проекті долучаються багато киян. У такий спосіб громада Києва власними зусиллями визначає функціональне призначення простору Києва, ініціює відродження культури та історії, нищення якої з дозволу чиновників відбувається послідовно протягом багатьох років та подається громаді як "розвиток" міста.

Читайте також:
Революція з перервою на вечерю. Як живеться «окупантам» Гостинного Двору
Гостинний двір у Києві хочуть накрити великим скляним куполом, в усьому іншому обіцяють зберегти "первинний вигляд" (ФОТО)

Гостинна республіка

гостинний двір реконструкція акція протест київ будівництво

Знак гривні
Знак гривні