Суд над вбивцею міліціонера в селі Семиполки заківчився масовою бійкою та затриманнями (ВІДЕО)

Судове засідання у справі Віталія Запорожця, звинуваченого у вбивстві у селі Семиполки майора міліції Миколи Симоненка, якого селяни називають самоуправником, зірвали громадські активісти. Семеро із них затримав «Беркут», серед них неповнолітній.

Під час сьогоднішнього засідання громадські активісти влаштували своєрідну прес-конференцію в суді. Таким чином, за їхніми словами, вони вимагали задовольнити клопотання щодо залучення додаткових свідків, яке відхилила суддя, повідомляє Тиждень. Після попередження суду активісти відмовилися виходити. Через півгодини у зал засідання прибули працівники «Беркуту» і затримали шестеро активістів. Пізніше міліція затримала ще одного активіста. За словами правоохоронців, на відео зафіксовано перешкоджання діяльності міліції. Його також помістили в автозак.

За версією же самих активістів, на початку засідання суддя заборонив проводити відео- та фотозйомку. Журналісти змушені були залишити залу через незаконне рішення судді. Але коли було оголошено перерву, вони повернулися до зали засідань, аби взяти інтерв‘ю в підсудного та адвокатів. Охорона ж стала заважати журналістам виконувати їхні професійні обов‘язки, відштовхувати камери, тощо. Коли залякати журналістів не вдалося, вивели підсудного з зали. Таке поводження обурило журналістів і вони відмовились виходити з зали, вимагаючи відкритого засідання. Судді не пішли на поступки.

Активістки Братства св. Луки Ганна Сінькова та Ярослава Пугачова залізли на стіл судді та відмовились звідти злізати. Після невдалих спроб «очистити» приміщення, охорона викликала «Беркут».

Затримані - Микола Коханівський (голова Комітету Визволення Політв‘язнів), Мар‘ян Ощановський, Кирило Бабенцов (йому при затриманні зламали руку), Онисія Гарай (жорстоко побито), Дмитро Бондар (побили), Богдан Григоренко (неповнолітній), Ольга Ключкей (неповнолітня).

В ніч на 4 вересня минулого року в селі Семиполки Броварського району Київської області 34-річний Віталій Запорожець, якого зараз судять, розстріляв із мисливської рушниці майора Миколу Симоненка, який очолював Калитянський селищний відділок міліції. Селяни одразу стали на захист Запорожця, стверджуючи, що міліціонер був самоуправником і заслужив таке покарання.

Під час судового засідання 26-27 січня цього року у цій справі свідки розповіли про моральний та фізичний тиск з боку правоохоронних органів.

Крім цього, свідок у цій справі Христина Рибалко заявила про те, що протоколи її допитів було сфальсифіковано.

Підсудний Віталій Запорожець

суд семиполки самосуд

Знак гривні
Знак гривні