У Шанхаї відкрили пам'ятник Гоголю

У рамках низки святкових культурних заходів з нагоди 20-ої річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та КНР, в Шанхаї відкрили бюст Гоголя.

Пам'ятник видатному письменнику було відкрито на території Шанхайської театральної академії.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в КНР Юрій Костенко під час свого виступу зазначив, що тепер Гоголь належить і Шанхаю, і всьому китайському народу.

"Відтепер на території академії серед пам'яток інших письменників-драматургів світового рівня є і бюст великого українця Миколи Гоголя. Пам'ять про цього унікального письменника вже увічнена в багатьох монументах в Україні, Росії, Західній Європі. З сьогоднішнього дня і тут, в Шанхаї, він займає почесне місце серед класиків світової літератури", - цитує Костенка Укрінформ.

Бюст, виготовлений з бронзи відомими українськими скульпторами - подружжям Олександрою Рубан і Віктором Липівкою, встановлено на Алеї майстрів комедійного жанру на території Шанхайської театральної академії. На пам'ятнику викарбовано напис: "Великому письменнику. Великому українцю".

Також в середу, 25 квітня, в приміщенні театральної академії відкрилася виставка сучасного українського живопису "Прекрасна Україна". В експозиції - роботи більш ніж 30 українських художників.

Організаторами заходів стали Генеральне консульство України в Шанхаї та товариство Україна-Китай, Шанхайське народне товариство дружби із зарубіжжям, Федерація жінок міста Шанхая і Шанхайська академія театрального мистецтва.
Нагадаємо, що 27 березня, перед початком першого пленарного засідання Саміту з питань ядерної безпеки в Сеулі, відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з Головою Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао, під час якої вони домовилися про візит Януковича в КНР, який має відбутися найближчим часом.

Гоголь культура шанхай україна

Знак гривні
Знак гривні