Американські багатії вимагають підвищити їм податки

Кілька десятків американських мільйонерів прибутку до Конгресу з вимогою підняти для них податки, повідомляє CNNMoney. Вони хочуть, щоб законодавці скасували податкові канікули для багатих, введені попереднім президентом Джорджем Бушем-молодшим, а деякі з них вимагають загального зростання оподаткування.

Представники цієї групи зустрінуться у Вашингтоні з так званим Суперкомітетом, який повинен здійснити податкову реформу. У завдання цієї структури входить розробка плану, що дозволить бюджетові заощадити 1,2 трильйона доларів в найближчі 10 років. Законопроект має бути ухвалений до 23 листопада.

Як заявив каліфорнійський мільйонер Дуг Едвардс, "якщо ви заробляєте більше мільйона доларів на рік, ви повинні платити більше податків".

Група мільйонерів, які вимагають підвищеного оподаткування для багатих, була створена рік тому деякими співробітниками Google. Пізніше до неї приєдналися кілька знаменитостей, включаючи економіста Нуріеля Рубіні, зірку серіалу "Клан Сопрано" Еді Фалько і режисера Абігайль Дісней.

Про те, що податки необхідно підвищити, у поточному році заявив один з найбагатших людей світу мільярдер Уоррен Баффет. Він пояснював це тим, що менш забезпечені американці фактично платять більшу частку свого доходу, ніж багатії.

Ідею Баффета підтримали мільйонери і в інших країнах світу. Зокрема, у Франції великі бізнесмени також зажадали обкладення їх більш високим податком.

У США необхідність підвищувати податки викликана колосальними дефіцитом бюджету, який в останні три роки стабільно перевищував трильйон доларів. У результаті до кінця поточного року держборг досяг 15 трильйонів доларів і виявився вищим за позначку в 100 відсотків від ВВП США.

Цікаво, чи знайшлися б серед українських багатіїв хоч кілька, які підтримали б аналогічну ініціативу?

економіка сша податки гроші

Знак гривні
Знак гривні