Президент Ізраїлю сяде на сім років за сексуальні домагання

Верховний суд Ізраїлю у четвер, 10 листопада, підтвердив ухвалений раніше екс-президенту країни Моше Кацаву вирок, за яким він повинен провести у в'язниці сім років. Про це повідомляє газета "Гаарец".

Раніше в четвер трійка суддів Верховного суду одноголосним рішенням відхилила апеляцію колишнього глави держави, повторно визнавши його винним у згвалтуванні і сексуальних домаганнях. Перший вердикт був винесений у грудні 2010 року тель-авівським окружним судом. У березні 2011 року Кацав був засуджений до семи років в'язниці, двох років умовно і штрафів на користь двох із трьох позивачок.

Розслідування щодо колишнього ізраїльського президента почалося в 2007 році. За версією слідства, в 1990-х роках Кацав, займаючи пост міністра туризму Ізраїлю, двічі згвалтував свою підлеглу - якусь А. (її ім'я та імена інших позивачок не розголошуються). Пізніше, вже зайнявши пост президента, він домагався до двох співробітниць своєї резиденції - Х. і Л.

Після порушення кримінальної справи Кацав покинув пост і частково визнав провину, пішовши на угоду з правосуддям. Пізніше він відмовився від своїх показань і прийняв рішення домагатися виправдання в суді, в результаті чого в 2009 році йому були пред'явлені звинувачення.

Після того, як у четвер судді Верховного суду оголосили рішення, захист екс-президента попросив у них відтермінування для свого клієнта, пише The Jerusalem Post. У результаті суд відклав початок відбування покарання Кацавом на місяць, зобов'язавши його з'явитися у в'язницю 7 грудня.

секс-скандал ізраїль

Знак гривні
Знак гривні