Не може бути! Український МЗС поставив на місце генконсула Росії в Криму

Міністерство закордонних справ України передало через посольство Росії підручник і українсько-російський розмовник для генерального консула Росії в Сімферополі Володимира Андрєєва у відповідь на його заяви про утиски російської мови в Криму.

"Користуючись нагодою, ми придбали і передали через посла РФ в Україні для пана Андрєєва підручник української мови для російськомовних людей і українсько-російський розмовник", - повідомив на брифінгу прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров на прохання агентства "Інтерфакс-Україна" прокоментувати заяви В . Андрєєва з приводу того, що в Криму необхідно розширити права російської мови.

За словами прес-секретаря, МЗС сподівається, що це допоможе генконсулу РФ в Сімферополі виконувати свої функції в Криму.

Як повідомлялося, генеральний консул РФ в Сімферополі В. Андрєєв вважає, що російській мові в Криму потрібно дати більш широкі права.

"У Криму російська мова має користуватися широкими правами, порівняними з державною. Це потрібно переважній більшості тих, хто проживає тут. Це їх право і їх інтерес. І це право і інтерес повинні дотримуватися. Я ніколи не чув жодного серйозного аргументу проти надання російській мові статусу другої державної мови ", - заявив він в інтерв'ю" Севастопольській газеті ".

крим дипломатія мова росія

Знак гривні
Знак гривні