Департамент безпеки США: імпортовані програми, пристрої та комплектуючі містять приховані засоби для атаки на інфраструктуру країни

Перед Америкою, схоже, постала нова системна загроза. Нещодавно на слуханнях у Конгресі представник Департаменту Безпеки ствердно відповів на питання, чи відомі йому випадки, коли в електронних та комп'ютерних компонентах, що були ввезені в США, містилися шпигунські, шкідливі, або такі, що руйнують комп'ютерну безпеку, програми від третіх країн.

За його словами, керівництво США вже досить давно знає про "проблему комплектуючих" - коли десь в технологічному ланцюжкові (неназвані) іноземні країни створюють або "чорні входи", або засоби для кібератак. Загроза походить у таких випадках й від пристроїв, маркетингом яких займаються фірми з США, тобто на яких вказано "Made in USA". Йдеться навіть про такі прості і безневинні речі, як картки Flash-пам'яті або вбудовані RFID чіпи.

Судячи з наявної інформації, кількість знайдених і задокументованих подібних випадків значно збільшилась у останній час. Серйозність загрози підтверджується тим, що Білий Дім розробляє рекомендації зі способів протидії таким атакам і намагається сформувати політику вирішення "проблеми комплектуючих"

сша кібервійна безпека

Знак гривні
Знак гривні