Інформація для тих, хто підшуковує заміну Skype

Після того як Microsoft оголосила про намір придбати популярний сервіс ІР-телефонії та скоро розпочне перетворення хорошої програми у свій черговий пересічний продукт, є багато людей, що задумуються над переходом на щось інше, ніж Skype

Дійсно, за час після продажі оголошення наміру про продаж Skype двічі "падав", деякі представники Microsoft хваляться про плідну співпрацю з спецлужбами країн, де вони працюють і обіцяють передати їм методи шифрування, протокол сервісу нещодавно було реконструйовано і не виключено, що з"явиться велика кількість неофіційних клієнтів - а значить з'явиться більше спаму, тощо.

Наразі у світі відкритого програмового забезпечення є декілька існуючих аналогів, що відстають по можливостям від Skype. До того ж від переходу на щось інше багато людей відмовляються, через наявність великої кількості друзів і знайомих, що зареєстровані у Skype.

Однак радимо вам звернути увагу на два нових проекти із світу вільного програмового забезпечення, що досить активно розиваються, і за півроку-рік можуть принаймні в теорії, скласти конкуренцію Skype:
- GNU Free Call - повноцінна р2р ІР-телефонна мережа, для безкоштовних дзвінків через інтернет.
- WebRTC - проект що дозволить дзвонити або проводити відеоконфренції, просто якщо зайти на сайт (або вставити javascript на будь який власний сайт).

Сайт TEXTY.org.ua існує завдяки пожертвам читачів.

Фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Наш рахунок на ПейПел: ykarchev@gmail.com

Наш гаманець у гривнях на ВебМані
U336801545841

Рахунок на BitCoin: 12A3CXQop4ofhJWTmdfffC1m2F5vVu1Wq1

Гроші на рахунок можна слати і на телефон
096 551 68 93

- це Київстар, телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com

Якщо ви зробили пожертву, то просимо повідомити нас по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com і вказати, на яку платіжну систему ви переслали кошти

зв'язок gnu skype microsft

Знак гривні
Знак гривні