Сталіністів - до суду! Адвокат «тризубівця» просить нардепів змусити прокуратуру зайнятися ідолопоклонниками Сталіна

Адвокат Володимир Прудовський звернувся до народних депутатів України щодо злочинної бездіяльності органів прокуратури, яка всіляко уникає притягнення до відповідальності посадових осіб Запорізького обкому КПУ, причетних до незаконного встановлення погруддя Сталіна (Джугашвілі), - інформує прес-служба ГРАДу (ГО "Громадянський актив Дніпра", м. Дніпропетровськ).

Останній, як відомо, визнаний злочинцем рішенням українського суду за геноцид українського народу та засуджений ОБСЄ, котра прирівняла сталінізм до нацизму.

Володимир Прудовський, який від імені громадської органызації здійснює захист «тризубівця» Анатолія Онуфрійчука, з’ясовуючи обставини справи «сікачів голови Сталіна», дійшов висновку, що керівництво Запорізького обкому КПУ встановленням погруддя Й. Сталіну (Джугашвілі) скоїло злочини, передбачені ст. 296 ч. 2 Кримінального кодексу (далі - КК) України (хуліганство), ст. 356 КК (самоправство) та ст. 265 КК (перевищення службових повноважень).

01 лютого 2011 року Володимир Прудовський направив прокурору Жовтневого району м. Запоріжжя заяву про скоєння вказаних злочинів, пояснюючи це тим, що погруддя Джугашвілі встановлено без необхідних рішень та дозволів органів місцевого самоврядування, ігноруючи приписи Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю про усунення правопорушення.

Та, попри передбачений законом десятиденний термін розгляду подібних заяв, прокурор Жовтневого району Васюк О.Г. не прийняв ні позитивного, ні відмовного рішення про порушення кримінальної справи проти місцевих посадовців КПУ.

Так само Васюк залишив без розгляду численні скарги мешканців і громадсько-політичних діячів Запоріжжя на незаконне встановлення погруддя Сталіна, починаючи з травня 2010 року. Крім того, Васюк відверто саботує передачу матеріалів про незаконні дії комуністів до Жовтневого суду.

У свою чергу прокуратура Запорізької області та Генеральна прокуратура України не відреагували належним чином на скарги Володимира Прудовського про злочинну бездіяльність Васюка.

У зверненні до депутатів Верховної Ради України адвокат «тризубівця» висловлює недовіру всьому складу прокуратури Запорізької області, очільник якої В’ячеслав Павлов публічно виявляв зневагу та політичне упередження до ув’язнених і сприяє покриванню своїми підлеглими злочинів керівництва обкому КПУ.

На думку пана Прудовського, усі ці дії запорізьких прокурорів мають цілеспрямований характер. Бо в разі порушення кримінальної справи проти посадових осіб Запорізького обкому КПУ, стане очевидною незаконність порушення кримінальної справи проти його підзахисного Анатолія Онуфрійчука та інших «тризубівців».

У зв’язку з цим адвокат Прудовський просить народних депутатів направити запити Генеральному прокурору України, які б допомогли притягнути до відповідальності прокурора Жовтневого району Запоріжжя Васюка та змусили місцевих прокурорів до реагування на незаконні дії ідолопоклонників Сталіна.

/новину розмістив Олексій Мазур, Дніпропетровськ/

запоріжжя депутати кпу тризубівці судилище суд сталін прокуратура ВО Тризуб

Знак гривні
Знак гривні