Архітектурна дивовижа. Багатоповерхівка у США з розірваним "каньйоном" фасадом

Міжнародна студія MAD Architects представила багатоповерхівку One River North у Денвері, штат Колорадо, головний фасад якого має великий, схожий на каньйон, отвір.

Фото: Iwan Baan
Фото: Iwan Baan

Про це повідомляє Deezen.

Житловий будинок був спроєктований як відсилання до геологічних утворень у Скелястих горах, що містяться неподалік.

15-поверховий будинок має вигнутий фасад, вкритий скляною навісною стіною з масивним розрізом, що «розколює» будівлю на частини.

Фото: Iwan Baan
Фото: Iwan Baan

«У цьому вертикальному каньйоні ми створили сади, відкриті простори та водні об'єкти, які з'єднують усі внутрішні зручності, дозволяючи мешканцям та відвідувачам вийти назовні і насолодитися простором та краєвидами з різних рівнів», – розповіли у MAD Architects.

Цей «каньйон» був створений за допомогою фактурного тиньку, який виступає зі скляного навісного фасаду на рівні вестибюлю, а також уздовж східчастих громадських зон і вздовж основи будівлі, обрамляючи вестибюль.

Фото: Iwan Baan
Фото: Iwan Baan

Починаючи з шостого рівня, каньйон починається як тераса з відкритими сходами, що ведуть на дев'ятий рівень.

Зовнішні сходи призначені для імітації гірських стежок, які можна побачити по всьому штату Колорадо, з насадженнями на різних рівнях, що походять з різних біомів, залежно від висоти над рівнем моря.

На початку каньйону висаджена рослинність з передгір'я, а на даху – сосни, що нагадують альпійські плато штату.

Дах

Також на даху розташований басейн з водоспадом. Директор проєкту MAD Architects Джон Контулі каже, що це було зроблено для імітації ерозії і є лише однією з деталей, як, наприклад, важкий цемент в опорних колонах.

архітектурна дивовижа архітектура. краса дизайн сша

Знак гривні
Знак гривні