КНДР відправляє на війну проти Україні 12 тис. солдатів, включно зі спецназом, — розвідка Південної Кореї

Південна Корея вважає, що Північна Корея направила війська до Росії, що становить серйозну загрозу безпеці міжнародної спільноти, на яку Сеул відповість усіма доступними засобами.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Про це йдеться в заяві офісу президента Південоої Кореї, повідомляє Reuters.

Окремо південнокорейське розвідувальне агентство заявило, що Північна Корея бере участь у війні в Україні та вирішила відправити туди 12 000 військовослужбовців.

Видання Yonhap повідомило з посиланням на свої джерела, що Північна Корея вирішила розгорнути чотири бригади, включно зі спецпідрозділом, і що переміщення військ вже почалося.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль провів позапланову нараду з питань безпеки з ключовими посадовими особами розвідки, армії та національної безпеки, щоб обговорити участь північнокорейських військ у війні Росії проти України.

«Учасники ... поділяють думку, що нинішня ситуація, коли тісніші зв'язки між Росією і Північною Кореєю вийшли за рамки переміщення військових поставок і фактичної відправки військ, є серйозною загрозою безпеці не тільки для нашої країни, але і для міжнародного співтовариства», — йдеться в офіційному повідомленні.

Офіс президента Південної Кореї заявив, що Сеул разом зі своїми союзниками уважно стежив за відправкою військ КНДР до Росії з початкових етапів. Однак він не надав жодної розвідувальної інформації, щоб підтвердити розгортання військ або їхню участь у бойових діях.

Нагадаємо, останніми днями стало відомо, що Північна Корея збирається відправити війська в Україну. За інформацією західних ЗМІ, північнокорейські офіцери вже перебувають на окупованих територіях України.

Як зазначив керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов, близько 11 тисяч військових з Північної Кореї почнуть воювати в Україні вже в листопаді.

росія-кндр союзники рф війна глобальна безпека

Знак гривні
Знак гривні