Гарріс і Трамп на президентських перегонах ідуть "нога в ногу": опитування CNN

У виборчих перегонах на посаду американського президента немає чітко визначеного лідера.

Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

Про це свідчать результати оновленого середнього опитування CNN Poll of Polls, повідомляє ЄП.

За оновленими результатами опитування, у середньому 50% виборців підтримують віцепрезидентку та кандидатку від демократів Камалу Гарріс, а колишнього президента і кандидата від республіканців на посаду глави держави Дональда Трампа – 49%.

Зазначається, що було проведено п’ять опитувань, два з яких дають Гарріс невелику перевагу над Трампом, а інші три свідчать про те, що кандидати на президентських перегонах ідуть "нога в ногу".

Останній середній показник включає опитування, оприлюднене в ввечері 16 жовтня Fox News, яке не виявило явного лідера в президентських перегонах на національному рівні: 50% ймовірних виборців підтримують Трампа, а 48% – Гарріс.

В опитуванні Fox 8 із 10 зареєстрованих виборців, які підтримують Трампа, кажуть, що вони здебільшого підтримують його, а не голосують проти Гарріс.

Водночас 66%, які підтримують Гарріс, зазначають, що вони голосують за неї, а не проти Трампа.

Коли виборців просили описати головну проблему чи фактор, що мотивували їх у виборі кандидата, найпоширенішими причинами серед прихильників Гарріс були неприязнь до іншого кандидата, захист демократії та аборти; серед прихильників Трампа – економіка, міграція та характеристики кандидатів.

Нещодавнє опитування Гарвардського центру американських політичних досліджень показало, що Трамп має невелику перевагу над Гарріс за кількістю виборців, які голосують достроково в так званих ключових штатах. 

вибори у сша гарріс трамп опитування

Знак гривні
Знак гривні