Російські війська протисли лівий фланг Курського угруповання Сил оборони України, — Deep State

У Курській області російські війська продавили лівий фланг угруповання Сил оборони України.

Про це пишуть аналітики проєкту DeepState.

Повідомляється, що в районі Новоіванівки вступати в бій довелося артилеристам та дронщикам Сил оборони.

"Ворог за останній час стягнув чимало техніки та живої сили. Перші спроби хоч і досягли тактичного успіху біля Снагості, але з часом були повністю зупинені. До сьогоднішнього дня", — йдеться у повідомленні.

Аналітики проєкту пишуть, що росіяни зараз намагаються закріпитися в районі населених пунктів Новоіванівка та Зелений Шлях. Сформувалася вкрай ненадійна тактична обстановка для наших суміжних підрозділів північніше.

Курщина

"Сьогодні в Інтернет випливла інформація про підготовку нового армійського корпусу ЗСУ. Для чого? Самі військові не знають відповіді. Зі слів нашого побратима — це має вийти "ху**вий аналог ОК". Водночас про формування тактичних з'єднань у вигляді дивізій, про які вже не раз казали військові, мови нема".

Курське угрупування наших військ — це великий "вінегрет" з відповідною взаємодією. Вайб сьогоднішнього дня: як би прикро це не звучало — ураження танку Сил оборони fpv-дроном Сил оборони", — пишуть аналітики.

Вони також додають, що ми на порозі чергової халепи через повторення помилок.

"Дуже сподіваємося, що оточень вдасться уникнути. Курська операція — це дійсно великий стратегічний успіх Сил оборони, але будь-яку перемогу треба утримувати, а не сподіватися, що ворог буде і надалі дебілом", — підсумовують у DeepState.

Волонтер Сергій Стерненко з посиланням на власні джерела серед військових також повідомив про те, що росіяни на Курщині "мали деякі успіхи цими днями".

«Вважаю своїм обов’язком вкотре сказати про системну хворобу в структурах управління військами. Одразу зазначу, подальший текст — загальна оцінка почутого від дуже багатьох фахових і талановитих військових. Їхня оцінка сходиться на 100% у відповідь.

Організаційна структура Збройних Сил абсолютно не відповідає викликам такої великої війни. Наприклад, ми маємо надзвичайно багато різних підрозділів на смузі, але вони не мають єдиного центру управління, комунікації та розвідки. Ні, є звісно ОСУВ/ОТУ і так далі, але ці утворення не діють як один великий організм.

Причина проста — сьогодні у складі ОТУ одні бригади, завтра зовсім інші. Нема стійкості структури. Крім того, штучно створено цілу ланку штабів над штабами, і часто рішення, що потребують миттєвої реакції, не прийняті за добу-дві. Бували випадки, коли у нас в обороні сил було більше, аніж у росіян під час наступу, але ворог досягав успіху, бо ми не мали нормальної взаємодії та зв’язку між чисельними «організмами», — написав Стерненко.

Він наголосив, що виходом з цієї ситуації став би перехід на дивізійну систему, про що вже багато авторитетних військових говорили публічно.

«Великі зʼєднання дозволили військам діяти на ширшому фронті як єдиному в цілому, забезпечувати кращу розвідку, розподіл сил та засобів навіть проводити обмежені, але ротації. Власне, це саме росіяни, які відмовилися від концепції БТГрів та повернулися до дивізійної системи. Натомість ми йдемо шляхом ще більшого дроблення сил. Створюємо нові бригади при некомплекті наявних на 60-70%.

Через недосвідченість особового складу в таких бригадах також втратили зростання значно вище, аніж якби людей влили в старі бригади, розбавивши досвідчених військових. Те, що є зараз, це управлінський хаос, і чим більше так триватиме, тим трагічніші наслідки будуть для країни», — зазначив волонтер.

сили оборони тактика курська операція загрози

Знак гривні
Знак гривні